Let’s do coding!

Zašto da učimo programiranje? Danas živimo u svetu u kome se moderne tehnologije menjaju vrtoglavom brzinom i jednostavno utiču na naš način ponašanja, razmišljanja, kupovine i korišćenja savremenih aparata. Kako bi smo mogli da idemo u korak sa savremenim tehnologijama, nije dovoljno da samo razumemo kako neki uređaj radi, već da budemo u mogućnosti da adaptiramo stvarnost prema našim potrebama, da u sve užurbanijoj svakodnevici budemo osposobljeni za brzo razmišljanje, raščlanjivanje problema na korake i optimizaciju rešenja. a šta je bolje za savladavanje tih veština od programiranja!

I zato, evo nas na mapi dešavanja!

Od 16. do 22. oktobra u Regionalnom centru za obrazovanje u Nišu, Pariske Komune b.b., svakoga dana će u računarskoj učionici tridesetak mališana imati priliku da se oprobaju u jednostavnom vizuelnom programiranju i biće u mogućnosti da naprave svoju prvu igricu. Na taj način ćemo se pridružiti, petoj po redu, Evropskoj nedelji programiranja. Časove ćemo, zatim, nastaviti i u školi „Sveti Sava“, u nadi da ćemo do tada biti opremljeni internetom. Moji đaci, a i ja sa njima, se radujemo što ćemo učestvovati u obeležavanju petogodišnjice Code Week-a i tako dati svoj mali doprinos unapređenju nastave informatike i računarstva. Hvala Regionalnom centru koji je omogućio ovaj događaj i pružio priliku deci da se u savremenoj učionici oprobaju u ovoj zanimljivoj aktivnosti.

A u školi smo ovu školsku godinu započeli ovim filmićem koji se deci veoma dopao, a meni poslužio kao dobar uvod u predmet i motivaciju za njegovo učenje:

Advertisements