O meni

Da li ova slika dovoljno govori o meni?

Sve, samo da bude zanimljivo

Moj rad: crtamo, bojimo, igramo se i (neosetno) radimo matiš

Za one koji me ne prepoznaju, ja sam Mirjana Rašić Mitić, nastavnik matematike u (najboljoj) OŠ “Sveti Sava“ u Nišu. Od skoro (1.9.2017.) i nastavnik informatike i računarstva.

U prosveti radim od 1987. godine. Počela sam sa programiranjem u gimnaziji „Bora Stanković“ u Nišu, nastavila sa matematikom, a evo, pred kraj nastavničke karijere, vraćam se programiranju. Moj moto tokom cele karijere je uvek bio: matematika je zabavna! Ponekad mi je žao što, ograničena nastavnim planovima i programima, nemam više vremena da se sa decom igram matematike, ali činim to kad god je moguće. Uvek može bolje, jasnije i zabavnije – time se rukovodim kada pripremam časove. Sve što je moguće, proverićemo na modelima, tj. uzećemo matematiku u „svoje ruke“. A najbolja nagrada za trud mi je uvek sjaj u dečjim očima kada shvate kako sve to funkcioniše i pitanje: „Šta, već je kraj časa!“ ili molba: „Mogu li ovo da slikam, pa da mogu kod kuće da završim?“ Mnogi od materijala koji su nastali iz te moje želje da matematiku približim deci mogu se naći na ovom blogu.

I zašto sada, ponovo informatika? U stalnim traženjima za boljim načinima predavanja, računar je postao moje neophodno sredstvo. Tako je nastao i ovaj blog, mnogi materijali za rad, a beskrajna internet biblioteka nepresušni izvor i inspiracija. Želja za promenom je prirodna ljudska potreba, a moji stalni nemiri koji me nagone da lutam u potrazi za novim izazovima, uslovili su ovu promenu. Uvođenje predmeta informatika i računarstvo kao obaveznog  za učenike 5. razreda me je veoma obradovalo i pružilo mogućnost da svoju kreativnost izrazim i na ovaj način.  Sada uživam u svojim dvema ljubavima: matematici i programiranju i trudim se da to podelim i sa decom. Ove godine smo časove programiranja počeli ovako:

Ukoliko i vi želite da nešto podelite sa mnom, moj kontakt je: mirarasic62@gmail.com

 

2 mišljenja na „O meni

Postavi komentar